Ако се постараете достатъчно, може всички усилия да отидат на вятъра, а първият ви ден на новото работно място да се окаже последен. Ето какво не бива да правите през първия работен ден в офиса.

Не споделяйте прекалено много информация за себе си. Хубаво е човек да бъде откровен и общителен с другите, но не разказвайте целия си живот на своите колеги още при запознанството си с тях. Социализирайте се, но с някакви граници. Говорете за неща, свързани с работата ви, и гледайте да избягвате личните теми. Ако с течение на времето се сприятелите с някои от колегите си, тогава ще прецените дали да споделите повече лична информация.

Гледайте да отидете отпочинали в офиса . Умората убива ефективността и производителността, а няма да е хубаво още на първия ден да заспите на бюрото.

Облеклото говори за много за вас, а външният вид е много важен. По тази причина трябва да се постараете да изглеждате добре, когато започвате нова работа и съответно се запознавате с нови хора. Забравете за всички неподходящи и провокативни дрехи, с които бихте се появили в ежедневието си. Предварително се информирайте за дрескода на компанията и го спазвайте.


Източник: .dnevnik.bg