При извършено претърсване в помещение на бивша помпена станция, пригодена като жилищна постройка в местността Лаката в землището на с. Долна Бела Речка, собственост и обитаван от 64-годишен вършечки жител, са иззети гладкостенна двуцевна пушка, самоделно нарезно огнестрелно оръжие тип „пушка”, гладкостенна цев без фабричен номер и газ-сигнален пистолет с демонтирана защитна муфа, за които притежателят не представил необходимите документи за произход и притежание.

40-годишен криминално проявен от курортния град е установен като извършител на домова кражба на стойност 800 лв. - през седмицата той отнел от бараката на свой съгражданин излезли от употреба земеделски сечива - лопати и чукове, 50-метров меден проводник, 3 електрически разклонителя, всеки с дължина от 30 метра, 2 брадви, 2 медни звънци и медна тел.

На 34-годишен жител на с. Черкаски са съставени 3 акта по ЗДвП – в началото на седмицата при управление на лек автомобил увредил 2 пейки в центъра на селото. При извършената проверка е установено, че е неправоспособен водач. Преписката по случая ще бъде докладвана на Районна прокуратура – гр. Монтана.