Първият случай е от нощта на 4 февруари, когато в полицията постъпил сигнал за ограбен чуждестранен турист, отседнал в хотел в Ботевград. Пред служителите на реда потърпевшият обяснил, че по-рано същата вечер е бил нападнат пред нощно заведение, като от портфейла му е била издърпана със сила банкнота от 50 евро.

След активна оперативно-издирвателна работа, два дни по- късно, криминалистите разкрили и задържали автора на грабежа. След приключване на процесуално-следствените действия и събрани достатъчно доказателства за виновността му, 28-годишният Ц. С. от Ботевград е привлечен като обвиняем за извършеното от него престъпление.

Работата по разкриването на втория грабеж започнала на 11 февруари, когато 55-годишна жена от село Скравена сигнализирала, че е била нападната от непознат, който със сила издърпал носения от нея найлонов плик с портмоне и сумата от 110 лева, след което побягнал в неизвестна посока.

Криминалистите предприели незабавни оперативно-издирвателни действия, в резултат на които два часа по-късно авторът на грабежа вече се намирал в полицейския арест. След доклад на събраните доказателства в прокуратурата 40-годишният В. Д. от Скравена, с криминални регистрации в полицията и осъждан, е привлечен в качеството на обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража“ за срок до 72 часа.

На 14 февруари, броени часове след постъпването на сигнала, е задържан и извършителят на трети грабеж - 27-годишен ботевградчанин с инициали Г. П., който със сила издърпал масивен златен ланец от врата на млада жена. В резултат на доброто взаимодействие на служители от Националния координационен център на ГДГП и криминалистите от Областната дирекция на МВР - София, извършителят на престъплението е локализиран и задържан на ГКПП Аерогара София при опит да напусне страната с полет за Лондон.

Г. П. е предаден на РУ на МВР - Ботевград. Откраднатата вещ е намерена и иззета, а пълното документиране на случая продължава под наблюдението на Районната прокуратура.