Друго момче от Южна България събира пари за болно дете. След като получи два лева, оставя надлежно квитанция от сдружение „Братство и милосърдие“ за 3 лева.

Съвсем безобидно завършилият средното си образование С. В. пък събира пари за билет за полет до Америка. Мечтата му е да замине за Лос Анджелис и там да си намери работа, но родителите му нямат нужните средства да му помогнат. Лошото е, че досега не е попаднал на щедър дарител. Често хората освен левче изсипват в шепата му дребни жълти стотинки. Момчето споделя, че тази седмица попаднал на своя учителка. Получил 5 лева и огромно учудване, попитала го дали е изпаднал в бедствено положение, а отговорът му бил „да“ при тези ниски доходи на родителите му. Даскалката иска да му помогне, бил отличник от добро семейство.

Докато отпиват бавно глътки кафе посетителите на заведенията са принудени да изслушат и дядо, който иска левче за хляб и жена от Берковица със същата просия. Като съберат монетите отиват на бегом до близката пицария.

Освен това клиентите се навестяват и от руснак с набор ножове и други мними търговци, които продават химикалки с благотворителна цел за хора с увреждания. Млада ромка си има друг номер - иска пари за торта на щерката си за рождения й ден. Тези сенки от Средновековието помрачават престоя на капанче.

„Виждаме, че досаждат на клиентите, гоним просяците и търговците, но невинаги успяваме. Само в по-тежки случаи викаме полиция“, казват собствениците на заведения.