Уредник на галерията Елена Джунинска сподели, че целта на изложбата е да популяризира научните постижения на един изключителен учен в областта на аеронавтиката и космонавтиката, какъвто е Виден Табаков. Като изключим учените в тази област, за съжаление широката аудитория знае за него твърде малко.

Кметът на Белоградчик Борис Николов заяви: "За мен е въпрос на чест и гордост, че гениалният учен, най-успелият българин, за който говори не само цяла България, но и светът, е роден именно тук, в нашата община, в село Стакевци. Учил е в Белоградчик и Видин. Гледайте, наслаждавайте се, радвайте се и се гордейте с успехите на нашия земляк!"

Изложбата включва 23 пана с документи и школски фотографии, дипломи и документи от студентските му години в Чехословакия и Германия, негови писма, публикации и документи от научната му дейност в Германия, Аржентина и САЩ. Изложбата е с изключително добра хронология, а всяко едно от паната е обособено като тема.

Най-застъпена е темата от участието му в Американската космическа програма "Аполо", която разработва и осъществява първия полет на човек до луната - Нийл Армстронг. В този екип проф. Табаков е водеща фигура.