Събитието откри председателят на Пчеларско дружество „Нектар” – Иван Братинов. Той предложи идеята за първи път да се организира изложба "Медена Мездра", при добра реколта. Очаква подкрепата на всички пчелари и почитатели на меда.

Братинов разказа, че се занимава с производството на мед от 22 години. Стопанисва 20-тина пчелни семейства в 2 района - горнокременски "Веслец" и село Люти брод. Според него това са много подходящи райони за отглеждане на качествени продукти. Преди време е кандидатствал по европроект за субсидия, но многото изисквания са го отказали. Той обясни, че подготовката на цялата документация, при изготвянето на проект, отнема много време, а кошерите изискват постоянни грижи. Което е непосилно за сам човек. Храната, с която захранва пчелите е екологичен, произведен от самите тях пчелен мед, а през пролетта ги подхранва 3-4 пъти със захарен сироп и витамини, допълни пчеларят, и разкри каква е тайната на истинския мед: "Първо медът да е направен с мерак, желание и амбиции. Второ - добър пчелен прашец. И трето - да се съхранява в домашни условия."

Пчеларите бяха подредили различни видове натурален мед – акациев, манов, билков, липов, мед букет, както и различни пчелни продукти – прополис, пчелен прашец, пчелна пита и други.

Гости на изложението бяха заместник-кметът инж. Николинка Кътовска, Светла Мицева – секретар на Община Мездра, Яна Нинова – председател на Общинския съвет и Петьо Мазнев – началник на Общинска служба по земеделие.

Любителите на лечебния еликсир дегустираха и купуваха буркани и пчелни продукти за вкъщи. Накрая участниците в изложбата направиха традиционната снимка за спомен.