Доайен сред тях е 83-годишният Васил Георгиев-Кожухара, който се занимава с този тънък занаят вече повече от шест десетилетия. Помагат му неговият син Огнян и снаха му Росица. В момента сем. Георгиеви се грижат за четири пчелина с общо 160 пчелни семейства в землището на село Лик, от които произвеждат акациев, билков, липов и манов мед.

Останалите участници в "Пчеларство 2018" бяха 77-годишният Борис Дамянов, които има 35 кошера в Горна Бешовица; председателят на Пчеларско дружество "Нектар" Иван Братинов (74 г.), който с помощта на своята ортачка Мария Нешкова произвежда натуралната българска виагра - пчелен мед от магарешки бодил, и ШАГ - смесен мед от шипка, акация и глог в м. "Горнокременски Веслец”; 73-годишният Атанас Наков, който е родом от Хубавене, но стопанисва пчелин в криводолското село Пудрия и 63-годишният Илия Иванов, който се грижи за 50 пчелни семейства в Люти брод.

Изложението уважи с присъствието си и 80-годишният Ивайло Митов, който заедно със сина си Ивайло гледат един пчелин от 42 кошера в землището на Крета.

Освен различни видове натурален пчелен мед, пчеларите подредиха в изложението и пчелни продукти - пчелен клей (прополис), пчелен прашец, прополисова (клеева) тинктура и др.

По случай празника на пчеларите мездренските производители направиха отстъпка от 1 лев на своите клиенти. Най-евтиният мед се предлагаше по 7 лв. за килограм, а най-скъпият - по 15 лв.