Въпреки че все още е съвсем невръстна, Елизабет има множество участия и награди - купи, медали и грамоти, от международни, национални и регионални фестивали, конкурси и събори. Тренира също хип-хоп танци, при хореографа по модерни и съвременни танци Елеонора Бутакова от творческо сдружение "Новото поколение на талантите". Печелила е дори детски конкурс за красота.

Освен музикален талант, Ели е и много добра ученичка, многократно е отличавана в ученически състезания, конкурси и олимпиади. Наесен ще бъде второкласничка в Средно училище "Иван Вазов".

Музикалният талант на Елизабет Виталиева е забелязан и от продуцента Димо Филипов от Северозападна музикална компания ("СеВеКом"), който я поканил да запише своята първа авторска песен. Песента се казва "Родена съм под щастлива звезда" и се изпълнява и на гръцки език. Клипът е заснет във Вършец и ще бъде готов до средата на месец август, след което ще бъде пуснат в най-популярните канали за видео споделяне YouTube и Vbox7. Артистичният псевдоним, който си е избрала Елизабет, е Виталия. Тя ще има и фейсбук страница, която ще стартира заедно с клипа.

Екипът на MediaNews пожелава на Ели щастливо детство и успешна музикална кариера!