Съветничката от БСП Катя Йотова бе избрана за председател на Постоянната комисия по стопански дейности, общинска собственост и европейска интеграция. До рокадата на тези два ръководни поста се стигна след като досегашният заместник-председател на ОбС Надежда Йорданова подаде заявление, че напуска групата на общинските съветници от ПП ГЕРБ и всички ръководни постове, които заема от квотата на тази партия.

Местният парламент одобри класираните проектни предложения по Програмата "Малки местни инициативи - Мездра 2017”. Както MediaNews вече писа, по тази програма бяха оценени и класирани осем проекта, реализирането на които ще бъде подпомогнато с около 30 хил. лв. от общинския бюджет.

Става дума за изграждане на кът за отдих - беседка в Очин дол и на стрийт фитнес на открито в Средно училище "Иван Вазов" - Мездра, за построяването на три беседки за отдих, подмяна на оградата на детска площадка и ремонт на тоалетна в Брусен и на „райско кътче” - беседка, във Върбешница, за подмяна на дограмата на сградата на кметството в Горна Кремена и за възстановяване на каменна чешма в Руска Бела, за ремонт на залата за тържества в Царевец и за подмяна на част от дограмата и ремонт на помещения в сградата на кметството, пенсионерския клуб и салона в Типченица.

Съветниците приеха също годишните отчети за дейността, финансовите отчети и счетоводния баланс на общинските транспортни фирми "Мездра-Автотранспорт-2003" и "Транс-Авто-2015" за миналата година.