Ивелина Радионова-Никова е родена през 1977 г. в Провадия. Завършва висше образование в Икономическия университет във Варна. Автор е на няколко стихосбирки, носител е на много награди, сред които и за цялостно творчество, посветено на България.

„Алтъна” е послание, което е сол в раната и мед на езика, тя е разбулена тайна и надежда за нещо по-добро в дните ни. Това е книга за силата на духа и любовта, за правдата и добротата, за българската красота и единството на бог, за обединението на религиите.

Гостенката бе посрещната по стар български обичай с хляб и сол и с грейналите очи на десетки деца. Заедно със своя учител по български език и литературата Цветана Трифонова, учениците бяха подготвили поетична композиция изненада по стихове на поетесата, с която започна и самата среща.

Приятната изненада развълнува гостенката и тя благодари на своите млади читатели, че са избрали най-красивите цитати от нейните стихове. От своя страна, тя прочете избрани свои творби от последните й стихосбирки.

Ивелина изрази своето удовлетворение, че младите хора четат, че познават новите български автори, което е сигурен знак, че българското го има и ще го има. Тя разказа за своя град Провадия, за любовта си към природата, към България, към историята и легендите, с които нашият народ трябва истински да се гордее.

Разговорът постепенно премина в един непринуден диалог с децата, които не само питаха, но и споделяха своите мечти в отговор на въпроса на Ивелина за какво мечтаят. Разбира се, една от основните теми, които вълнуваха децата – бъдещи поети и писатели, бе темата за любовта.

Ивелина разказа и за познанството си с друг приятел на "Говорящия вестник", Асен Великов, и каза, че нейните стихове за България взаимно се допълват с неговите фотографии, запечатили в себе си величествената българска природа.

В края на срещата, Ивелина благодари сърдечно за топлото посрещане, сподели радостта си, че е открила нови приятели в Мездра, и обеща да научи повече за историята на гради ни.

Директорът на училището Галя Богданова подари на гостенката традиционната ученическа книжка, която я прави част от голямото училищно семейство, и колаж с останалите гости на "Говорящия вестник".