Консултациите ще се проведат на 8 октомври 2021 г. (петък) от 11:00 часа в кабинета на кмета на община Мездра в сградата на Общинска администрация - Мездра (ул. „Христо Ботев“ №27, ет. 2, стая 204), при спазване на противоепидемичните мерки, определени от Министъра на здравеопазването.

Съгласно Решение №644-ПВР/НС/ 29.09.2021 г. на Централната избирателна комисия (ЦИК), участващите партии и коалиции трябва да представят на консултациите:

Писмено предложение за съставите на СИК, което съдържа:

- наименованието на партията или коалицията, която прави предложението;

- имената и ЕГН на предложените лица;

- длъжността в комисията, за която се предлагат;

- образование, специалност;

- телефон за връзка с предложеното за член на СИК лице.

• Заверено от партията копие от удостоверение за актуално правно състояние на партията, издадено не по-рано от 02.09.2021 г., или копие от решението за образуване на коалицията за участие в изборите за 46-то Народно събрание. С тях се удостоверяват имената на лицата, представляващи партията или коалицията.

• Когато в консултациите участват упълномощени лица, се представя пълномощно, подписано от представляващите партията/ коалицията, или заверено копие от такова пълномощно.

• Списък на резервните членове, които да заместят предложените от партиите и коалициите лица за състави на СИК/ПСИК, когато правомощията на член на СИК/ПСИК се прекратят предсрочно или когато член на СИК/ПСИК не се яви в изборния ден. Заместването се извършва с решение на РИК. Списъкът трябва да съдържа данните, посочени в буква „а“.

За проведените консултации се съставя протокол, в който се вписват имената на участвалите лица и в какво качество участват; направените предложения, възражения, особени мнения, становището по предложенията на другите участници, постигнатото съгласие или ако такова не е налице, в какво се изразява съгласието между участвалите в консултациите представители на партиите и коалициите.

Протоколът се подписва от всички участвали в консултациите лица.

Неподписването на протокола от участвал в консултациите упълномощен представител на партия или коалиция води до липса на постигнато съгласие за съставите на СИК на територията на съответната община или административен район.

С пълния текст на поканата за провеждане на консултации за определяне съставите на СИК/ПСИК може да се запознаете на официалната интернет страница на Община Мездра: https://www.mezdra.bg/ , в секцията „Парламентарни избори 2021“.