В истински празник за ценителите на изобразителното изкуство се превърна откриването на четвъртата самостоятелна изложба на талантливия самоук и самобитен художник от Мездра Кристина Котларска. В читалнята на библиотеката при НЧ "Просвета 1925" бяха изложени 26 творби, които открехнаха още една малко позната страница от таланта на самобитния творец.

Наред с познатите вече графични пейзажи от възрожденската атмосфера на Трявна, Елена и Ребърково, бяха представени вълнуващите уловени мигове в картините " Началото"," Сливане", "Общуване", "Сънища", " Размисъл", "Истина и неистина", отразяващи не само моментните настроения на художника, но и изконните човешки и философски послания.

В духа на забързаното ежедневие, художникът не бе пропуснал да запечати своето светоусещане за непреходните човешки ценности и съкровените, често несподелени за всеки от нас търсения за всемирната хармония в картините "Да съхраним огъня", " Да изпревариш бурята", "Разбити сънища".

Изложбата бе открита от Светла Дамяновска - главен експерт "Култура и художествена галерия" в Община Мездра, която представи отделните творби и техники, използвани от художника. Тя подчерта, че всяка един от графичните пейзажи носи автентичния дух на възрожденските традиции, и създава усещането за непреходност.

С изключителен интерес бяха посрещнати картините от серията "Закачки", в която Кристина Котларска бе запечатила с неповторимо чувство за добронамерена ирония целия цикъл от кръговрата на човешкото битие от любовта до ежедневния навик, пречупено през призмата на предците ни.

Гости на културната изява бяха кметът на село Ребърково Петър Петков, секретарят на читалище "Просвета 1925" - Ребърково, близки и приятели на Кристина, както и дъщеря ѝ, Мария Цолова и двамата внуци на художничката - Иван и Никола.

Специални поздрави и цветя Кристина получи от кмета на Ребърково, както и от секретаря на ребърковското читалище, в чиято дейност Котларска има има изключителен принос и участие. Незабравима ще остане за ребърковчани съвместната изложба на децата на Ребърково и Кристина Котларска.

Секретарят на мездренското читалище Валентина Цекова също поздрави Кристина и изрази задоволство от съвместната творческа работа и ѝ пожела нови творчески изяви.