Обвиняемият М. е италиански гражданин и живее в гр. Лом. От 2004 г. живеел на семейни начала с Д. Х., с която има тринадесетгодишна дъщеря.

На 22.10.2019 г. на обвиняемия М. била връчена лично заповед за защита от домашно насилие, с която той се задължавал да се въздържа от прояви на домашно насилие по отношение на Д.Х. Било му забранено да приближава жилището й, местоработата й и местата й за социални контакти и отдих на по-малко от 20 метра.

Въпреки това, на 05.11.2019 г., докато жената била на работа в магазин, Д.М. два пъти влизал в търговския обект, както и стоял пред него. Х. му казала „да я остави на мира“, но при тези нейни думи той я нападнал, дърпал я за косата, ръцете и се опитал да я бутне. Свидетели на случващото се подали сигнал до РУ гр. Лом. Пристигналите на място полицаи задържали М. за срок до 24 часа.

Седмица по-късно, на 10.11.2019 г., отново бил получен сигнал за нарушена заповед за защита от домашно насилие. Този път обвиняемият посетил жилището на пострадалата жена на ул. „Славянска“ в града.

Срещу Д.М. е било образувано наказателно производство и същият е бил привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление – неизпълнение на заповед за защита от домашно насилие.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото