- Защо приехте да се кандидатирате за народен представител?

- Аз съм втори мандат общински съветник от ПП ГЕРБ в Общински съвет - Мездра. Знанията и опитът, които натрупах през тези години в местната власт, мога много по-ефективно да използвам, като отговор на очакванията и нуждите на хората, но в централната власт. В това виждам ролята на народния представител, който, познавайки в детайли проблемите на своя регион, ще търси тяхното ефективно решаване.

- Какво Ви накара да изберете ПП ГЕРБ?

- ПП ГЕРБ е десноцентристка политическа партия. Целите, идеите и ценностите на ПП ГЕРБ са да отстоява принципите на утвърдената демокрация, зачитайки върховенството на правото, съблюдавайки човешкото достойнство, свободата, справедливостта, равноправието, солидарността и толерантността, в съчетание на добрите практики на Европейския съюз с българските традиции и идеали. ГЕРБ е партия на всички българи, които искат стабилност за България! Тези цели са в хармония с моите етични, икономически и социални виждания и ме мотивираха да работя за европейското настояще и бъдеще на нашето скъпо отечество Република България.

- На какво залагате в предизборната кампания, за да успеете?

- В ПП ГЕРБ винаги сме залагали на честна и позитивна кампания. Ще заложа на срещите лице в лице с хората, за да разясня нашите политики, застъпени в управленската ни програма. Важно е да отбележим, че за 59% от нашите членове най-важната тема е здравеопазването. Това е сферата, в която имам познания и опит и съм компетентен да намирам правилните решения. Ще разчитам и на медиите и социалните мрежи, за да достигнат посланията на ПП ГЕРБ до повече хора и съм убеден, че това ще ги мотивира да изберат №11 - ПП ГЕРБ и д-р Ивайло Тодоров с преференция 4 в интегралната бюлетина.

- Кои според Вас са най-важните проблеми на нашия региони с какво Вашата професия и опит биха били полезни за тяхното решаване?

- Основен проблем на Северозападна България е бедността. Запазва се негативната тенденция Северозападният регион да създава най-нисък брутен вътрешен продукт, съответно и доходите на хората са най-ниските. Същевременно се задълбочават демографските проблеми и диспропорциите в териториалното разпределение на населението. Обезлюдяват се малките населени места. Хората в трудоспособна възраст търсят работа в други региони и чужбина. Смятам, че голяма част от тези проблеми могат да се решат чрез подобряване на инфраструктурата, с което да се даде възможност на предприемачите да развиват бизнес с висока добавена стойност.

От друга страна, въвеждането на дуалната система на обучение (професионално обучение, което се осъществява паралелно на две места - в професионално училище и предприятие) ще осигури на бизнеса тези кадри, от които има изключително голяма нужда. Връзката между образование и бизнес показва вярната посока на пътя, по който трябва да се върви.

- Ако бъдете избран в парламента, кои ще бъдат приоритетите във Вашата работа като народен представител?

- В работата ми като народен представител мой приоритет ще бъде разрешаването на проблемите на Северозападна България и в частност на община Мездра. Много важно е изграждането на добра връзка между населените места в област Враца. От изключително значение за цяла Северозападна България е изграждането на четирилентов път Ботевград - Мездра. Същевременно не трябва да пренебрегваме нуждата от рехабилитация на второкласната и третокласната републиканска пътна мрежа в областта. Пример в това отношение е лошото състояние на републикански път IIІ-103 в участъка Мездра - Роман, който също е ангажимент на държавата.

Една от насоките в работата ми ще бъде също така борбата за оцеляване на Многопрофилната болница за активно лечение в Мездра. Макар и 100% общинско дружество, за спасяването й е нужна подкрепа от всички нива.

- Какъв ангажимент Вие лично ще поемете спрямо избирателите от региона?

- Много е важно хората да упражнят правото си на глас на 26 март, да изберат парламент, а - надявам се - й стабилно правителство. Аз лично ще работя в областта на здравеопазването, тъй като там са моите компетенции. А като ангажимент към избирателите, независимо от резултата на изборите, поемам да остана близо до техните проблеми и да влагам знанията и енергията си за тяхното преодоляване.

- Гласувайте за ПП ГЕРБ, защото...?

- Гласувайте за ПП ГЕРБ, защото с реализирането на инфраструктурната програма, с акцента върху образованието като основен приоритет, с изграждането на единна здравно информационна система, която да върне пациента в центъра на грижата, с постигането на видими резултати ще продължим пътя на стабилност, по който вървим днес.

Убеден съм, че победата на ПП ГЕРБ на предстоящите избори и реализирането на управленската програма ще бъде успех за цялата нация и ще доведе до траен просперитет.

Гласувайте с №11 за ПП ГЕРБ и с преференция 4 за д-р Ивайло Тодоров!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

* Платен предизборен материал