Турнето започна през октомври 2019 година и посети София, Плевен, Стара Загора, Бургас, Варна, Шумен, Русе, Велико Търново и Габрово. „Историческо величие“ е интерактивна изложба. Нейната интерактивност се състои във въвличане на деца и възрастни в една приказка от далечни времена. Посетителите виждат нагледни примери за герои и получават нови знания и умения, завещани ни от нашите предци. Създателите на изложбата вярват, че чрез преживяване е по-лесно да се възприеме информацията, която оставя дълбок отпечатък в съзнанието на човека.

Основна цел на изложбата е да достигне до българите в цяла България, а в бъдеще и по света, където живеят големи български общности. Организаторите на изложбата дават възможност чрез включване в пакети корпоративна социална отговорност, частният сектор и родолюбиви граждани да подкрепят мисията на “Историческо величие”.

Всеки желаещ може да финансира групи от обществото, които нямат възможност да посетят изложбата. Взелите такъв пакет знаят кой дом финансират, колко деца или възрастни и какво точно им осигуряват срещу инвестираните средства.

„Да си българин не е етническа принадлежност, а титла, която трябва да се заслужи. Целта на турнето е хората в България да си спомнят, че да бъдеш български герой, е въпрос на личен избор. Избор, който всички ние, правим всеки ден. Картините, скулптурите, съкровищата и интерактивни занимания, представени на изложбата, показват с примери от историята, че всичко зависи от свободата на избора ни.“, споделя Ангел Тодоров - създател и инициатор на изложбата „Историческо величие“.