Кметът на Мездра предложи на Тихомир да започне работа към кметството в Елисейна или в рамките на услугите и дейностите, осъществявани от Община Мездра. Това може да стане веднага след като зрелостникът получи своята диплома за завършено средно образование. Ако предложената работа не устройва младежа, има и други опции. Събков заяви, че е в процес на разговори с представители на бизнеса в общината, търсещи различни кадри.

Водят се и преговори за доставяне на фургон, в който останалото без дом семейство да живее временно. Росица и Тихомир не желаят да се преместят на друго място, защото гледат животни и така си помагат в домакинството. Вариантите пред семейството са два. Единият е с помощта на дарения от строителни фирми да си направят нова къща, за което Тихомир обещава активно да помага. Втората опция е майката и синът да закупят постройка в Елисейна. Добрата новина е, че близо до изгорялата къща се продава друга за 4 000 лв.

Община Мездра разкри възможността за превеждане на финансови средства и други материални дарения на пострадалото семейство. Това може да стане по сметката на Община Мездра в Банка "ДСК" - клон Мездра.

IBAN: BG95STSA93008425414500

BIC STSABGSF

Код за вид плащане - 445100

Необходимо е в основанието за плащане да бъде оказано, че е дарение за Росица Борисова Стоянова.

Други видове дарения се приемат в Общинския център за социални услуги и дейности на ул. "Иван Вазов“ №2 от социалния работник Кънчо Цаков. Телефон за контакти: 0883 323 683.

През празничните дни дарители от различни краища на страната са посетили семейството и са им занесли хранителни продукти и дрехи.

На практика пожарът на Цветница е унищожил всичко, което Росица и Тихомир притежават. Майката и синът се нуждаят от всички малки и големи уреди, пособия и вещи, необходими за домакинството.

Община Мездра призовават всеки, който има възможност да помогне на Росица и Тихомир, да го направи!