© kmeta.bg

„Направихме площадка за петанк, защото това е спорт, който може да се практикува дори от хора с увреждания. Наша основна цел бе да превърнем двора в привлекателно място за учениците и децата в района“, съобщи на официалното откриване директорът на школото Румен Петков.

Амбицията на училищното ръководство е петанкът да бъде включен в традиционните ученически игри, за да имат повече деца шанс да покажат своите умения. В чест на новите придобивки бе проведен урок на открито и състезание по петанк, в което освен децата се включи директорът Румен Петков и Маринела Петрова от Община Враца, която е шампион в този спорт от проведена учителска спартакиада.

Инвестицията в размер на 5000 лв. била като „финансова инжекция“ за училището. За да бъдат реализирани обаче планираните дейности са добавени средства от бюджета на училището, както и от дарители. В двора са засадени и над 50 фиданки - японски клен, закупени лично от учениците, които обещали и сами да се грижат за тях. За здраве на ползващите новите съоръжения бе отслужен водосвет.

Източник: kmeta.bg