Председателят разясни, че лекциите са подбирани да бъдат различни от стандартните лекции в училищата за родители, да дадат едно по-високо ниво на компетентност на майките през компетентността на акушерките, която имат, и в същото време да отговори на онези наболели въпроси или страхове у майките, които ги съпътстват не само по време на бременността, но и по време на грижата за новороденото.

"Масаж на новороденото в първите три месеца" е темата на следващата лекция, която ще се проведе на 16 март. Тя е изключително важна, обясни Павлина Герина: "Това е една изключителна тема, която много родители пренебрегват, защото казват, че всъщност бебето си прави своите движения, всички родители се втурват в идеята за ранно детско развитие и много родители залитат в това да им пускат специална музика, да им дават различни сетивни сигнали, за да развием бебето като едно свръх интелигентно същество. Много от родителите пропускат, че именно първите стъпки за ранното детско развитие е сетивността и докосването, което могат да дадат родителите през ръцете си, през масажа си, през любовта, именно през тези първи месеци на живот на своето дете."

Лекциите се излъчват всеки вторник, от 10:30 часа, във фейсбук страницата Акушерките близо до майките-онлайн. Родителите, които имат въпроси по обявените теми, могат предварително да ги зададат и да получат отговори.