Тези дни предстои да бъде избран на случаен принцип наблюдаващият прокурор. Той ще извърши проверка и в хода на разследването може да прецени, че е необходимо да се извършат нови процесуално-следствени действия. Прокурорът е възможно и да намери, че няма данни за извършено престъпление. Какво ще последва и ще има ли виновни за смъртта на младия спелеолог, ще стане ясно на по-късен етап.

Припомняме, че при трагичния инцидент, в река Искър край Мездра се удави спелеологът Петър Христов. Той е бил един от най-активните членове на столичния Пещерен клуб "Хеликтит", квалифициран водолаз, гмуркането му е било хоби, което е практикувал активно от десетина години, за което е сертифициран за напреднал водолаз.

Младият спелеолог загина по време на подготовката за "Приключенски многобой - Мездра 2018" при монтирането на изкуствен сал за екстремно спускане по т. нар. "въжен тролей". Многобоят трябваше да се проведе на следващия ден в Археологически комплекс "Калето". Събитието беше отменено от Община Мездра заради трагедията, след която две малки деца останаха без своя баща.