Дебют с екипа на „Локомотив” направиха новите попълнения в отбора от Русия – Иван Бусень и Илья Бутских. Иван е на 27 години, родом от Челя̀бинск. Играе на постовете ляв гард и разпределител. Юноша е на ХК „Чеховские медведи”. Има 25 мача за националния отбор на Русия.

Илья Буцких е роден в град Толиати, Самарска област. 24-годишният пивот е бил състезател на ХК „Олимп” (Толиати), ХК „Казхром” (Актобе) и ХК „Бобров” (Воронеж).

На полувремето отборът на Борислав Станчев водеше с четири гола аванс – 17 на 13.

През втората част ловчанлии бяха по-активният състав и отбелязаха още 20 попадения.

Най-резултатен за домакините бе новото попълнение Илья Буцких, който вкара 11 гола и даде сериозна заявка да се превърне в голмайстор на отбора. По четири попадения отбелязаха Валентин Гачев, Владимир Михайлов и Иван Бусень. Никола Кръстев се разписа три пъти, а по един гол добавиха Милен Валентинов и Йордан Тонов.

Така след този кръг „железничарите” се намират на седмо място във временното класиране. Припомняме, че срещата от първия кръг със състава на „Шумен-61” бе отложена и ще се изиграе на 31-ви октомври.

Лидер в подреждането е „Осъм” (Ловеч) с актив от 4 точки и голова разлика 71:52.

Следващият двубой на „Локомотив” (Мездра) е на 2 октомври, от 15:00 часа. Мездренските „железничари” гостуват на съименника си от Горна Оряховица, където наскоро премина доскорошният им съотборник Божидар Симеонов.