Решението да събере средства за приюта, вместо подаръци за рождения си ден, се ражда спонтанно. След като гледала филма на Христо Шопов „Втори шанс“, Илона е изключително впечатлена от грижите и любовта към кучетата.

„За един малък град като нашия, дребните детайли от ежедневието правят живота ни по-хубав и лесен. За пръв път виждам такава отдаденост, виждам безусловната грижа на Станислав, Цвети и Ото. Те почти нямат личен живот, защото имат нещо много повече – кучешките погледи, в които се оглежда човечността.“

Всеки ден инициативата събира все повече последователи. Събраните средства са над 300 лева, 100 от тях са само от фейсбук приятели, а в Музикалния театър е поставена кутия и колегите, и зрителите са много щедри.

Освен че можете да дарите пари, Илона призовава: „Осиновете си кученце! Никой човек не може да ви погледне с онези кафяви очи, които винаги ви се радват и ви обичат без условия!“

В социалните мрежи Илона е споделила видео, в което призовава всички, които желаят да станат част от нейния празник. Инициативата е до края на месец юли. Всички събрани средства Илона ще предаде лично на Animal Help.