Последната финална дейност „Човешка въртележка”, по проект „Споделени усмивки“, е проведена на 23 май в двора на детската градина и бе представена на всички като филм.

За целите и съвместната работа с родителите разказа директорът на „Слънчице” Атанаска Христова: „Ценим това, че родителите бяха с нас, че бяха по-усмихнати, че бяха по-позитивно настроени към институцията Детска градина и че успяхме да променим мисленето си – нашето и тяхното, в посока да бъдат усмихнати и те, и децата ни, защото емоцията е много важна.

Основните дейности, които екипът на Иновативната детска градина бе заложил за изпълнение по програмата, са насочени в три направления – работа с деца в допълнителни форми на педагогическо взаимодействие, разпределени по възрастови групи, в два модула „Опознай себе си“ и „Опознай другите“, за разпознаване, назоваване и изразяване на различни емоционални състояния в себе си и у останалите. Тук могат да се видят кутиите на доверието, за всяка една група, в които споделят идеи, оценки, предложения. Тук е и „Другата страна на огледалото”, в която децата откриват и опознават себе си и другите с техните емоции и настроения.

Второто направление „Емоционална двигателно – игрова дейност“ е изключително ориентирано към съвместна работа с родители за приобщаването им към живота на децата в детската градина. Споделянето на емоции за изграждане на положително отношение между учители и родители, с мотото „Познай чувството”, работа в екип и сътрудничество. За тази цел още на входа ще ви посрещне галерията от „Споделени прегръдки”, която сякаш с невидима ръка прегръща и вас.

Атанаска Христова сподели още: „Радвам се за това, че успяваме да излекуваме яростта с прегръдка, намръщеното лице с усмивка, да събираме с шепи много радост и много любов, защото всички имаме нужда от това”

По време на церемонията бе и награждаването на всички родители с грамоти, активно участвали в изпълнението на дейностите, връчени от директора на детското заведение.

А в най-хубавата категория „Посланици на доброто”, грамотите бяха връчени от кмета на Мездра Иван Аспарухов. Той поздрави родителите и учителите в най-слънчевата детска градина и видимо развълнуван призна, че и неговите деца са се възпитавали тук. Той пожела на Атанаска Христова, която след броени дни излиза в заслужен отдих много здраве, а на колегите й, продължават да бъдат най-хубавата детска градина.

В знак на благодарност за грижите, всеотдайността и любовта към децата, към Директора и Човека, специален подарък поднесоха признателните родители.