Премахва се плащането за паркиране в центъра на Монтана, платена остава само зоната на площад „Алеко Константинов”.

Общината удължава и срокът за премахване на незаконните гаражи и постройки, новият срок е 20 април т. г. Престават да работят и всички автомати за кафе и безалкохолни напитки в общината.

Кметът благодари на всички ангажирани ежедневно със социални и административни услуги , на хората от предприятието „Чистота”, както и на полицията.

В първия ден на пролетта язовир „Слеченска бара” е достигнал пълния си обем от 15,5 млн кубика.

Досега в Монтана няма регистриран болен, но в общината има много хора, които са се върнали от чужбина и са потенциално опасни. Във всички села на общината под карантина живеят дошли си гурбетчии. Последно от снощи в село Габровница са се върнали две семейства от Италия.

Златко Живков нареди на кметовете на селата да следят дали хората под карантина спазват изискванията или се разхождат из улиците. Те трябва да проучат кои от възрастните хора се нуждаят от храни и лекарства, а не могат да си ги купят. Сформира се доброволческо звено, което ще доставя нужното на трудноподвижните възрастни хора по домовете, както и на тези, които са под карантина и не могат да напускат домовете си.