"Не отправяме заплаха, но те ще ограничат така наречените джигити. Водачите на МПС ще трябва да се движат с допустима скорост, така както когато пътуват в други европейски градове. Освен това по отличителните знаци ще могат да се издирват апаши и рецидвисти. 75-80 процента от видеозапсисите ще се използват от полицията", допълни кметът. Той се надява и да намалеят гастролиращите джебчийки в града край Огоста.

Началникът на РУП, гл. инспектор Илиян Филипов увери, че видеонаблюдението ще помага в борбата с престъпността и телефонните измамници. Така Монтана се нарежда сред умните градове.

„Темповете, с които развиват технологиите в света в 21 век ни позволяват да въведем аналитично видеонаблюдение за по-голяма сигурност и разпознаваемост на информацията, каза Иван Иванов, старши директор „Корпоративни клиенти“ към мобилният оператор.

По думите на кмета и трите обновени паркове в Монтана ще имат видеонаблюдение заради вандалите. "Миналата нощ шестима тийнейджъри са рязали пейките в градската градина, която радва жителите от 80 години", възмути се градоначалникът.