Община Мездра се присъедини към националната кампания на btv „Да изчистим България заедно”. Хигиенизиращата акция се проведе в събота в цялата страна. За разлика от предишни години, този път участниците от община Мездра бяха по-малко, съобщиха от Общинската екологична инспекция.

В организираното почистване се включиха обитателите на блока на ул. Христо Ботев” 61 и на двата „Химик"-а, които облагородиха междублокови пространства. Освен работници от Общинско предприятие „Чистота”, в инициативата са взеха участие 15 служители на Общинската администрация, които почистваха в района на стария път за Враца около река Моравишка, както и 6 общински съветници - в градския парк. В акцията са включиха още служители на Държавно горско стопанство - Мездра, БДЖ „Товарни превози“, МБАЛ - Мездра и СОУ „Иван Вазов“.

В съставните села на общината се включиха общо 380 човека, като събраните чували са 403 с общо тегло над 6 тона. Рекордьор е Върбешница с 80 събрани чувала, втори са жителите на Лик с 34, а трети - Горна Кремена с 30 събрани чувала.

Над 23 тона са събраните по времe на еднодневната кампанията отпадъци, информира Николай Несторов, директор на ОбП „Чистота”. В съботната акция е работила и всичката налична техника на комуналната фирма.