Идеята на Общинската администрация във Враца да призове децата и ученици да събират и предават разделно боклук се оказа успешен акцент в кампанията „Да изчистим България заедно”. С тази цел пред парк „Дъбника“ в жилищния комплекс в града бе паркиран сметоизвозващ автомобил на БКС, който предизвика удивление в десетки деца.

Някои от тях бяха дошли в парка заедно с родителите си от други части на града. Те успяха да се качат и обстойно да разгледат най-новата специализирана машина на комуналното дружество. На всички участници в кампанията представителите на Община Враца раздадоха чували и ръкавици, награди и лакомства.

В почистването в парк „Дъбника” се включи и зам.-кметът Мария Попова, която връчи специална награда на събралите най-много боклук – тениска с логото на Националната кампания „Да изчистим България заедно“. Към инициативата се присъединиха и служители в Общинската администрация, управителят на БКС Момчил Младенов и работещи в комуналното дружество.

Тази година доброволци направиха уборка на леки отпадъци в боровата гора, преди базата на Областно пътно управление и гората към ТЕЦ „Младост“. В останалите три зони: бившата база на ХЕИ, намираща се на ул. "Георги Апостолов" №2, промишлените зони в града и боровата гора над ул. "Доспат" в ж. к. „Младост”, в почистването се включи и специализирана техника.

Стотици бяха врачаните, които почистиха междублоковите си пространства.