© д-р Асен Цеков - личен архив

В личния си профил в социалната мрежа инициаторът на благотворителната инициатива от Сдружение "Да дарим усмивка" д-р Асен Цеков, сподели удовлетворението си от направените промени в Дома за деца в Роман, показвайки промените, настъпили в живота на децата - преди и сега.

"Поровихме се малко в архивите от снимки, които имаме от КСУДУ - Роман. Разликата е огромна, преди да се появи SR и кампанията "Да дарим усмивка" и това, което е сега. Променено е обзавеждането, отоплението, храната на децата, обути са, облечени, имат компютри, климатици, велосипеди, тротинетки и много играчки - неща, за които само можеха да мечтаят преди. Някои от храните, които ни дарявахте, децата виждаха за първи път... Голяма част от децата не можеха да говорят и нямаха почти никакви социални контакти с хора от "външния свят".

Най-голямата промяна е в самите деца. Те станаха по-уверени и се научиха да се усмихват и да се радват. Имат много нови приятели, получават внимание и обич. Благодарим Ви за всичко това, което направихте за тях!"

В това свое обръщение д-р Цеков изрази благодарността си към всички дарители и приятели, откликнали на благородната инициатива.