Само в почивните дни премиерният филм на режисьора Виктор Божинов е събрал 171 601 лв. от продажбата на пропуски за прожекции. Общо 17 826 души пък са се докоснали до възраждането на осемдесетарската рок банда „Жигули“, в която на екрана разпознаваме Михаил Билалов, Филип Аврамов, Димитър Рачков, Герасим Георгиев-Геро, Лилия Маравиля и Ирини Жамбонас. „Това е удобен момент за разпространение на български филм, защото потокът от чужда продукция е спрял. Ние може би ще се окажем единственият филм в кината с „Годзила срещу Конг“. Тайно се надяваме, че „Жигули“ ще сгазят Годзилата“, сподели пред „Монитор“ Божинов в навечерието на премиерата на втория му пълнометражен игрален филм.

„Жигули“ не само „сгази“ Годзилата, но и детронира любимите анимационни персонажи Том и Джери, които владяха българския боксофис през последните два месеца.

На второ място този уикенд все пак остана „Годзила срещу Конг“. Филмът е гледан от близо три пъти по-малко българи в сравнение с „Голата истина за група „Жигули“. Това означава, че общо 6655 души са си закупили билет за холивудското заглавие, което генерира общо 78 408 лв. от билетите у нас.

Бронзът в класацията е за номинираната за „Оскар“ анимация на Pixar - “За душата“. Рисуваната лента, която се излъчва предпремиерно по отбрани екраните в страната, е привлякла 5895 зрители, като така спечели 62 598 лв.

Доскорошните властелини на боксофиса – Том и Джери, остават на четвърто място. В топ 10 влизат още „Преводачите“, „Двете страни на чудесата“, „Убийство за „Оскар“, „Малките неща“, „Лео да Винчи: Мисия Мона Лиза“ и „Чутовното нашествие на мечките в Сицилия“.