Целта на фестивала "Подари ми море” е да популяризира и съхранява традициите на българската шлагерна и стара градска песен, като по този начин допринесе за създаване на приемственост между поколенията изпълнители. Сценичните изяви на участниците оценявани жури с председател композитора Живко Желев - диригент на Ансамбъл „Добруджа”, и членове Бони Милчева - изпълнител на оперетна музика и телевизионен водещ, и Панко Добрев - диригент на Градския духов оркестър в Шабла.

Група "Мездрея" с художествен ръководител Валентин Иванов заслужи първа награда в Категорията "Групи". Мездренските самодейци впечатлиха авторитетното жури с вдъхновените си изпълнения на песните "Танго на вечната любов" и "Румба негра".

Солистът на групата Валентин Вълчев грабна Специалната награда на собствениците на Хотелски комплекс "Яница" сем. Катранджиеви, домакини на фестивала, за неподражаемото си изпълнението си на един от шлагерите на Аспарух Лешников-Ари "Не чакай ме".

Валентин Въпчев и другият солист на групата - Радко Антонов, бяха отличени и с приза за "Най-чаровни мъже" във фестивала.