Едва ли има гражданин в Мездра, който няма близки, които са починали и погребани в гробищния парк. Гледката, която се откри на мястото, наистина е потресаваща. Хора, дошли да почистят гробовете на близките си, едва се промъкваха през джунглата и тревата до пояс, за да доберат мястото. "Колкото и грижи да полагаме, редовно идваме и поддържаме, не успяваме да се справим с превземащата ни наоколо трева"- каза г-жа Иванова.- Ето, виждате, колко поддържани са повечето гробове и паметници, но около тях и до тях едва се промъкват хората" - допълни тя.

И тук възникват няколко въпроса:

1. Да, грижа на близките е да поддържат и почистват гробовете и те го правят, но чия е грижата междугробните пространства и алеите да бъдат свърталища на змии и гущери?

2. След като паркът е общинска собственост, а Общинското предприятие "Чистота" има и назначени служители за поддръжка на мястото, къде са те и с какво се занимават?

3. Как се използват заложените в бюджета на общината средства за материали и препарати за почистване и поддържане на тревните площи в гробищния парк, а той е почистван преди повече от месец и сега прилича на савана?

4. Някой от упълномощените и отговорни за тази дейност хора предвидил ли е и съобразил ли се е, че след обилните валежи тревата и бурените превземат всяко свободно пространство, и за да се предотврати това, трябва да се вземат мерки?

Гражданите на Мездра заслужават хуманно и достойно отношение и към покойните им близки, които също са работили и са допринесли с труда и живота си за града., който не е само градинката с паметника на Левски и централната алея!