Цялостен ремонт е направен на носещата конструкция и покрива. Подновена е настилката, шпакловат се и боядисват стените на спортния салон. Вече са готови две бани, две съблекални и два санитарни възела на първия етаж; треньорската стая; фоайетата; коридорът; осем стаи от хотелската част на втория етаж са обновени и ремонтирани; подменена е по-голямата част на дограмата на сградата и помещенията. Изцяло е подменена ВиК-а инсталацията, преработена е ел. инсталацията и част от нея е подменена.

Кметът на Видин изказа удовлетвореност от добрата работа до момента. “Гребната база е важен спортен обект, който има изключително значение за развитието на водните спортове и водния туризъм в нашия град. Затова ние направихме необходимото за нейното възстановяване. Разкриването на нови работни места, създаване на по-добри условия за спорт, изграждането на филиала на Русенския университет ни водят стъпка по стъпка към общата цел - да задържим и привлечем младите хора, като им вдъхнем надежда за едно по-успешно бъдеще“, каза Огнян Ценков.

Стефан Илиев, треньор в Спортен клуб по кану-каяк "Ванто-Видин”, благодари на кмета за възстановяването и поддръжката на сградата. Той подчерта, че с ремонта на Гребната база ще се създадат прекрасни условия и мотивират младите спортисти да тренират и да постигат още по-големи успехи.

Средствата за ремонта са включени в списъка на капиталовите разходи за 2018 г. и са в размер на около 335 хил. лв.