Тържеството за 24 май уважиха множество граждани и гости на града, учители, родители и близки на децата, които се насладиха на музикалните, танцувални и гимнастически изпълнения на младите таланти. По време на спектакъла децата на Мездра пяха, танцуваха, играха и рецитираха стихове.

„Убеден съм, че днес в България няма по-щастливи хора от учителите. Учителите, които всички ние гледаме с уважение и благодарност и любов, каза в приветствието си към присъстващите кметът на Мездра Генади Събков. Нека на този празничен ден да покажем самочувствие на горди и достойно хора, обичащи Родината си, тачещи традициите си и вярващи в успеха на нашата просвета и култура!”.

По традиция по време на Детското утро бяха наградени творчески формации и ученици с изявени дарби и творчески заложби. Те бяха отличени в категориите "Наука и техника”, "Изкуство и култура” и "Спорт” за постигнали високи резултати на национални конкурси, олимпиади, фестивали, състезания и турнири, допринесли за издигане престижа на града и общината.

Сред наградените бяха Центърът за подкрепа за личностно развитие, Сдружение „Новото поколение на талантите”, вокалните групи „Детски свят”, „Wings” и „Little Wings'”, Танцова формация „Keep It Real”, както и десетки изявени ученици от градските училища.