В писмото се посочва, че не еднократно живеещите в района са подавали сигнали във всички възможни инстанции в общинската администрация и лично до кмета, но никой не е предприел каквито и да било мерки.

„И на кмета съм писала лично, и лично съм говорила, никой не ни обръща внимание. Целият квартал е занемарен и не става въпрос само за тротоарите...Само елате към „Станкето” да видите какъв ужас е. Площадката ни е в лошо състояние, децата няма къде да играят, игрището стана половината на ВиК , които си изхвърлят баластрата в него, всичкият прах дишаме ние и децата ни и полепва по дрехите.

Жълтият блок, който е пред разпадане, се е превърнал в сметище. Кучета и котки умират в порутените помещения, мирише ужасно .…С години Балабановите наследници, които са собственици на сградата, не могат да бъдат "открити".

Има изгнило дърво, което е пред падане, и или ще строши прозорците ни, или ще изпотроши някоя кола, или най-лошото - да падне върху някого при силен вятър. Просто никой не ни обръща внимание, писна ми да пиша напразно и никой да не прочита нищо...ние също сме хора и си плащаме данъците” –допълват картинката младото семейство.