Възмутена жителка на Мездра сигнализира в Medianews.bg, че от известно време градският парк не се поддържа добре. Нашата проверка установи, че повечето от зелените площи наистина са обрасли в трева до кръста, бурени и храсти. Купища боклуци, изхвърлени от недобросъвестни граждани около пейките и по пешеходните алеи, счупени или липсващи осветителни тела, повалени дървета, препречили стълбите към парка - на тази нелицеприятна картина се натъкнахме в това обикнато от поколения мездренчани място за разходка и отдих.

Тревясал и буренясал е също полигонът за обучение на кучета, който се ползва от любителите на домашни любимци. Подобно е състоянието и на алеята за бягане, изградена по време на последните студентски бригади. От джунглата, в която се е превърнал паркът над гимназията, са възмутени както работещите в "Техкерамик-М" и живеещите в Боденец, на които им се налага да минават оттук, така и възрастни хора, които обичат да се разхождат в парка.

За още една нередност сигнализираха в Medianews.bg възмутени граждани. От няколко месеца част от отпадъчните води от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания над МБАЛ - Мездра се оттичат близо до кухнята, в която се приготвя храната за пациентите от болницата. Освен че наоколо се носи непоносима воня, това е грубо нарушение на хигиенните изисквания и може да доведе до глоба от Регионалната здравна инспекция. От Община Мездра знаят за проблема, но досега не са предприели реални действия за неговото отстраняване.