Делегация от побратимения със Враца сръбски град Бор посети града под Околчица по случай Ботевите празници. Гостите бяха посрещнати от домакините от Областен информационен център - Враца. Представителната група водеха Саша Вукадинович, зам.-кмет на Община Бор и Славиша Буджелан, член на местната Скупщина, отговарящ за проектите в общината. От ОИЦ - Враца предпочетоха да запознаят сръбските си приятели с бизнеса на "Интелигентни системи за сигурност" ООД.

На срещата присъстваха служители от фирмата и прадставители на Община Враца. Обсъдени бяха възможности за съвместни проекти между сръбска и българска страна и за партниране с фирмата за навлизане в сръбските пазари.

Саша Вукадинович сподели, че е впечатлен от високите стандарти и условия за работа във врачанската фирма и увери, че с радост би приел възможността за съвместно сътрудничество по програми за транснационално и трансгранично сътрудничество. С експертите от ОИЦ - Враца бяха обсъдени предстоящи възможности за разработване на проектни идеи по тези програми.