Гости на събитието бяха кметът на Мездра Генади Събков и директорът на ОСЦУД Наталия Христова. Конференцията бе открита от председателя на Общинската организация на хората с увреждания Камелия Петкова.

В своя доклад Камелия Петкова отчете на колко лица е оказано съдействие през годината, независимо дали са членове на клуба. Консултирани са над 1000 души по различни въпроси, най-вече в попълването на необходими документи. Тя припомни на присъстващите условията за членство, както и правата, които имат като членове.

Основната цел на местната структура е да интегрира и сплотява хората с увреждания, да организира колективни изяви, с които не просто приобщават членовете, но и им осигуряват различни културни програми. Бяха приети новите насоки за развитие на различни дейности в клуба.

През миналата година най-значимата изява на членовете на клуба е участието им в Националния протест на хората с увреждания, проведен на 11 април 2018 г. в столицата.

Традиционно членовете на клуба участват в туристически екскурзии, посещенията на театрални, балетни и оперетни постановки в София.

Петкова изрази съгласие, че наистина има много случаи, при които се спекулира с издаването на документи за нетрудоспособност, но подчерта, че това е проблем в комисиите на ТЕЛК. На всички е известно, че има случаи на "платени", по думите й, хора с увреждания и в местната организация правят всичко възможно да "хващат" такива мними "инвалиди".