* С благословията на Врачанския митрополит Григорий в двора на МБАЛ "Христо Ботев” във Враца ще бъде изграден православен храм, чийто патрон ще бъде Св. Панталеймон. По този повод младите червенокръстци от Зверино организираха благотворителна кампания в подкрепа на христолюбивото начинание.

* Същите млади хора подеха инициатива и подпомогнаха материално и финансово осиротяло семейство от видинското село Ружинци. Те зарадваха за новогодишните празници двегодишната Гергана и година по-голямото ѝ братче Сергей с подаръци и им направиха дарение - пари, дрехи, обувки, играчки, хранителни продукти и др.

* Доброволците от БМЧК в Мездра и Зверино събраха повече от 1600 лв. в благотворителната акция за подпомагане на абитуриентите сираци и полусирацив общината, която се проведе навръх Цветница. В кампанията взеха участие младите червнокръстци от клубовете на БМЧК при СУ "Св. Климент Охридски” - Зверино и СУ "Иван Вазов” - Мездра и от клубовете "Приятели на БМЧК" при градските основни училища "Св. св. Кирил и Методий” и "Христо Ботев”.

* През тази година Детското отделение на Многопрофилната болница в Мездра се сдоби с нова медицинска апаратура на обща стойност над 1500 лв. - инфузионна помпа и инхалатор. Специализираната техника беше за-купена със средствата, събрани от Клуб "БМЧК и приятели на Искърското дефиле” при СУ „Св. Климент Охридски” - Зверино от продажбата на билети и направените дарения по време на благотворителния концерт "Деца помагат на деца”, който се състоя в края на миналата година в Зверино.

* В навечерието на Рождество Христово доброволците от Клуб "БМЧК и приятели на Искърското дефиле” при Средно училище "Св. Климент Охридски” - Зверино осъществиха поредната си родолюбива инициатива - "Да съживим коледния дух по селата и да се отдадем на емоциите”. В дните преди Коледа "Хвърковатата чета” на преподавателката Петя Илиева създаде празнично настроение в селата Зверино, Игнатица и Оселна, където младите червенокръстци украсиха и запалиха светлините на коледната елха и изнесоха литературно-музикална програма пред събралото се множество от деца и възрастни, които аплодираха техните изпълнения. В разгара на тези тържества на добротворството пристигна най-дългоочакваният гост - Дядо Коледа, който раздаде подаръци на малки и големи.

© Борис Кръстев