© pmgmontana.com

Достойно бе представянето им в престижната надпревара, инициирана от Института по математика и информатика при БАН. Възпитаниците на гимназията заеха общо девет от призовите места. Трима от тях бяха класирани на първо място, двама - на второ, и четирима - на трето място.

Състезанията и предизвикателствата към класовете през тези дни са много. По повод патронния празник е обявен конкурс за лично творчество на тема по избор: “Човекът и времето” или “Човекът и историята”. Учениците могат да се включат с есе, приказка или стихотворение. “Аз и моето училище” пък е темата на конкурса за съчинение на немски език. В него ще се съревновават 10 и 11 клас. От своя страна, осмокласниците доразширяват погледа към любимата гимназия с презентации на английски език.
Вчера за математиците бе ден на ученическото самоуправление. Така бе отбелязан Световния ден на детето - 20 ноември. Той премина под мотото “...когато децата задават правилата!” с активното участие на УНИЦЕФ клуб към ПМПГ.

Съвместно с Езиковата гимназия, климентовци са подредили “Есенен салон” - изложба с рисунки на талантливи ученици. Сред младежите има и много спортисти. За тях в математическата гимназия се провеждат турнири по футбол, волейбол и баскетбол.

Както учители, така и техните възпитаници с нетърпение очакват конкурса “Клас на годината”. Резултатите от традиционното състезание ще бъдат обявени по време на заключителния концерт “Днес започва от вчера”, с който ще бъдат закрити празничните чествания.