Гимнастичките от клуб „Анелия” - Мездра заминаха за Държавното първенство по художествена гимнастика Категория „Б” за девойки младша възраст. Шампионатът ще се състои от 24 до 26 юни в Стара Загора. Мездренските грации ще участват в надпреварата при ансамблите. Те са в състав: Силвия Събкова, Валерия Захариева, Виктория Захариева и Калина Илиева,

Преди да отпътуват за ”града на липите” възпитаничките на треньорките Лили Николова, Цветелина Цинцарска и Христинка Стоянова си направиха контролно състезание

„Отборът според мен е подготвен, но всичко си зависи от тях и най-вече от тяхната психика. Видяхте, че тя понякога оказва сериозно влияние в нашия спорт, коментира преди заминаването за Стара Загора председателят на ЖКХГ „Анелия” Лили Николова. Ако не се уплашат, ако са спокойни, ако играят без грешка, предполагам,че и класирането им ще бъде добро. Конкуренцията е много сериозна, участват 28 ансамбъла от цялата страна. Ако успеем да си изиграем добре съчетанието, се надяваме да влезем поне в средата на класирането.”

Седмица по-късно на мездренския клуб предстои участие и в Държавното първенство за деца до 10 г. Първенството ще се проведе от 30 юни до 3 юли в Бургас. В него „Анелия” ще се представи с ансамбъл - 10-годишни момичета в състав: Елеонора Цинцарска, Тереза Стоянова, Александра Драганова, Киара Пешанова и Деница Павлова.

„При 10-годишните засега са 22 ансамбъла, но може и повече да станат. Както виждате, конкуренцията е сериозна навсякъде, сподели Лили Николова. Софийските клубове обикновено участват с по два ансамбъла, като имат право на класиране и на двата. Това допълнително увеличава конкуренцията. И тук нашето желание и амбиция е да сме поне в средата на класирането. Нямаме претенции за първите места, защото нещата там са по-сериозни. В крайна сметка целта е децата да участват и да се чувстват добре, а пък ние, треньорите, да видим някакъв резултат от работата си.”