Най-много подкрепа от партията са успели да консолидират в Благоевград, където са грабнали над 41 на сто от вота. Силно представяне имат и в Перник със своите над 37 %, а в София област над 36 на сто. На 30 на сто подкрепа ГЕРБ успяват да събрат и в райони като Ловеч, Хасково, Враца, Видин и Кюстендил.

За сметка на това БСП, смятана за основния опонент на ГЕРБ на изборите, се сринаха само до победа само в един единствен район – този в Ямбол. Там са успели да се преборят за одобрението на малко над 27 % от вота на гражданите За сравнение преди 4 години на изборите през 2017-та, те са успели да приберат точно 7 от районите в страната.

В много места в страната червените са изместени от второто място от партията на шоумена Слави Трифонов „Има такъв народ“, които на свой ред дори успяват да бъдат първенци в Русе и Плевен. Именно в Русе БСП триумфира на местния вот, но от 2019 до сега, картата се е променила и социалистите са едва трета сила в града, след ГЕРБ. Във Велико Търново пък разликата между първият - ГЕРБ и вторият - Слави е само 2 %. Подобно е положението и в Стара Загора.

ДПС традиционно триумфират в Кърджали, Търговище, Смолян и Разград. Над 59 % са спечелили от движението в Кърджали, което е близо пет пъти повече в сравнение с опонентите им. В Търговище пък са се преборили за близо 45 на сто, а в Разград -около 40 %.

„Демократична България“ пък дължат гласовете за себе си предимно заради вота в столицата и този в чужбина. Те са успели да пробият в 23 и 24 МИР в София, където са първа сила съответно с над 29 % и 24 %. В останалата част от страната имат между 4-5 до 9 на сто подкрепа и са едва 4-5 до 6 сила в областта.