На отчетното събрание Генади Събков обобщи акцентите от работата на администрацията през 2017г., даде повече яснота за Бюджет 2018г. и разясни кои обекти ще бъдат ремонтирани през годината в Общината.

Жителите на село Кален се оплакаха от скъпата, и в същото време със съмнителни качества вода. Те споделиха, че направените анализи отчитат само наличието на микроорганизми и е необходим по-детайлен анализ. Градоначалникът пое ангажимент да разговаря с директора на РЗИ-Враца и експерти да направят пълен анализ на питейната вода в населеното място.

Хората в с. Кален изразиха притесненията си от опасно наклонени стълбове от електропреносната мрежа и непочистените клони на дърветата, които са в съприкосновение с жиците. За проблема кметът на населеното място е изпратил писма до ЧЕЗ Разпределение, но съоръженията не са обезопасени. Събков каза, че е запознат с проблема и обеща, ако електроразпределителното дружество не изпълни задължението си, то мрежата ще бъде обезопасена от служители на ОП “Чистота“.

Ул. „Роза“ в с. Кален бе включена в Инвестиционната програма на Община Мездра за 2018г. и 17 633 лв. ще бъдат вложени за асфалтиране на трасето. Освен това 606 488 лв. са заделените средства от общинския бюджет за ремонт и поддържане на общинска собственост. Част от тези средства ще бъдат вложени в с. Кален.

По време на обиколката си, Генади Събков се отчете и в с. Цаконица. Там хората се оплакаха, че след подмяна на напорен водопровод, „ВиК“ ООД-Враца не е възстановило прокопаната асфалтова настилка.

Кметът заяви, че Община Мездра изисква след всяка авария водоснабдителното дружество да асфалтира прокопаните участъци и настоява при благоприятни атмосферни условия това да се случи и в Цаконица.

След отправени въпроси за подмяна на две крушки от уличното осветление на труднодостъпни места, Събков поясни, че предстои закупуването на кастрачка и с използването на общинската вишка, служителите на комуналното предприятие ще могат да подрязват клоните на дърветата в близост до кабелите и да свършат това, което е задължение на „ЧЕЗ“.

Следващите отчетни събрания ще се проведат на 28.02.2018г. в с.Ослен Криводол и на 02.03.2018г. в селата Ребърково, Люти дол и Типченица.