Футболистът на Локомотив (Мездра) Галин Минков игра цял мач при загубата на юношеския нациoнален отбор на България до 19 години от домакина Хърватия с 0:1 в квалификационна среща от група 5 на Елитния кръг за Евро 2016. 18-годишният халф-бек, който през зимната пауза бе преотстъпен на мездренския клуб от Литекс (Ловеч), излезе титуляр и остана на терена до края на двубоя, който се игра в Риека.

Победния гол за хърватите, които са фаворити в турнира, отбеляза Йосип Брекало 8 мин. след почивката. При най-чистите положения за селекцията на Светослав Тодоров пропуски направиха капитанът Александър Георгиев - на два пъти и Божидар Краев.

Галин Минков има вече 4 мача за юношеския национален тим на нашата страна.

В другата среща от нашата група Белгия победи Шотландия с 2:0. Днес младите „лъвчета” излизат срещу своите връстници от Белгия, а на 28 март играят със Шотландия.

За финалите на Европейското първенство до 19 години се класират само победителите в седемте групи от Елитния кръг. Към тях ще се присъедини домакинът Германия. Финалите на шампионата са през месец юли във Федералната република.