„Огромна чест е, че врачанин печели приза футболист на Враца, но за мен тази награда заслужават всички момчета от отбора. Респект за мъжката игра и за това, което постигат на терена. Ние вярваме изключително много на вас, а на Юли му пожелавам здраве, по-малко картони и да вкарва още повече голове! Честита награда!“ - каза кметът в приветствието си към Ненов.

Футболистът на Враца за 2018 г. благодари на всички, които са гласували за него, на ръководството на клуба, на кмета Калин Каменов и на треньорския състав. „Тази награда ме задължава да давам всичко от себе си и да не разочаровам феновете“ - допълни още нападателят.

За особени заслуги за израстването на „Ботев“ Враца с почетния плакет на Община Враца бяха отличени треньорът на клуба Сашо Ангелов и звездата на отбора Валери Божинов. Наставникът не успя да присъства на награждаването, а в емоционално изказване нападателят благодари за високото отличие на кмета, на жената до него, на старши треньора и на съотборниците си. „Ако отборът е като юмрук, ще успеем да вървим напред. Заедно пишем историята на клуба и съм сигурен, че „Ботев“ Враца ще играе квалификация за Лига Европа!“, допълни още Валери Божинов.

Провелото се онлайн гласуване подреди и 5-те топ футболисти на Враца за 2018 г. На 5-то място феновете поставиха капитана на отбора Ивайло Михайлов, след него се нареди младата надежда Емил Стоев /офанзивен халф/. На трето място бе класиран голмайсторът Петър Атанасов, второто място зае вратарят Красимир Костов.

На церемонията бяха отличени и най-изявените таланти на Детско-юношеската школа на „Ботев“ Враца. В топ 12 се подредиха: Денис Милетиев, роден 2009 г. с треньор Ивайло Кунчев. Наградата му бе връчена от Петър Каменов. При родените през 2008 г. бе отличен Паоло Ценов, с треньор Пламен Йорданов. Младият голмайстор бе награден от Любен Куновски. Вратарят Валентин Валентинов, роден 2007 г., с треньор Янислав Яков се нареди в топ 12 в класацията.

Наградата за най-добър играч за родените през 2007 г. отиде при Иван Иванов, с треньор Румен Рангелов. Митко Панов получи отличието при родените през 2006 г. Негов треньор е Тодор Гарев. В класирането на най-добрите се наредиха Мирослав Маринов, Пламен Спасов и Людмил Йотов от U15, с треньор Лукан Луканов. При юношите от U17 призове грабнаха: Ивайло Тодоров, Денис Йонков, Валентин Георгиев и Денис Русинов, с треньор Любен Любенов.

На церемонията присъстваха още изпълнителният директор на ПОФК „Ботев“ - Враца Денислав Георгиев, треньори, възпитаници на школата, родители и фенове на врачанския тим. Във връзка със спортното събитие във фоайето на Градската концертна зала бяха изложени над 60 детски рисунки на тема „Аз и моето семейство обичаме „Ботев“ Враца“.