Мездренският талант Иван Аспарухов-младши участва в Детския футболен лагер "Милан Джуниър Камп”, който се провежда от 4 до 10 юли в Дряново. 11-годишният възпитаник на Детско-юношеската школа на Локомотив (Мездра), който през последния сезон се състезаваше за детския подготвителен тим на Ботев (Враца), е единственият представител в кампа от Врачанска област.

В първия по рода си детски футболен лагер у нас извън столицата участват близо 250 деца от цяла България (вкл. две момичета) на възраст от 5 до 17 години, разделени в шест възрастови групи. В продължение на една седмица те ще тренират под ръководството на 8 треньори от школата на "росонерите”, подпомогнати от 10 наши специалисти. Тренировките се провеждат два пъти на ден на стадион „Локомотив” в Дряново и на футболния терен в Царева ливада.

Официален патрон на "Milan Junior Camp 2016” е бившият български национал Станислав Генчев. Очаква се в последните дни на кампа да пристигне световна футболна легенда от знаменития италиански клуб, чието име все още се пази в тайна

Всички участници в лагера ще получат екипировка със запазената марка на италианския гранд, атестат, подписан от гостуващата звезда от АС Милан, както и привилегията да се включат в Академия Милан, която предстои да бъде открита. Шестте най-добри играчи в капма ще получат уникалната възможност да заминат на проби в школата на Милан и да присъстват на събитие на легендарния стадион "Сан Сиро”.