Втородивизионният Локомотив (Мездра) изигра контролна среща с отбор от френски футболисти без договори, които са на подготовка в България. Мездренци се наложиха с 4:1 над чужденците, които бяха водени от мениджъра Бенжуди. Учебната игра бе от две полувремена по 35 мин.

През първата част домакините поведоха с две идентични попадения на Владислав Златинов. В началото на второто полувреме французите върнаха един гол след бърза контраатака. Пет минути по-късно Колибали покачи от дузпа на 3:1, а малко преди края на проверката Никола Яначков с удар от 20-на м оформи крайния резултат.

През почивните дни ще се играят срещите от 27-ия кръг на първенството в „Б” група. По програма Локо (Мездра) приема Верея (Стара Загора). Двубоят е на 8 май (неделя) от 18.00 часа. Тъй като „железничарите” са наказани с лишаване от домакинство, мачът ще се играе на стадион „Раковски” в Севлиево.

Срещата ще пропусне бранителят Стоян Георгиев, който е наказан за един мач, както и контузените Емил Петров, Манол Чапов и вратарят Николай Кръстев.

Преди двубоя в Севлиево Локо (Мездра) е на предпоследното, 15-то място с актив от 20 точки, докато старозагорци са 11-ти с 31 пункта.