Това написа в рубриката ни „Стани репортер”, Силвия Пълова. Тя е социален работник в отдел „ Закрила на детето „ към ДСП – Враца и танцьор в DANCE CENTER "NANKOV”. Професията й не попада сред най-атрактивните, но тя си я харесва. Често общуването с родителите и децата им, заради проблем, който сами не могат да разрешат е голямо изпитание. Водят се деликатни разговори, които са резултат от спечелено доверие. Изписват се обемни документации, защото работата е свързана с прилагане на закони и правилници. Най-важното е, че между кориците на всяко досие се крие съдбата на дете със сериозен проблем и той трябва да се разреши. Отговорна и уморителна е работата на Силвия и нейните колегите. Те търсят начини да разтоварят психиката си от служебното напрежение по различни начини. Силвия ни написа за своя модел на релаксиране.

„Аз си почивам, като се уморявам след игра на народни танци. Участвам във врачанската формация DANCE CENTER "NANKOV” с ръководител Николай Нанков.Там се събираме за репетиции хора с различни професии в една заедност от любовта към народните танци. Хващаме се за ръка и започваме да редим стъпките на хорото с усмивка. Толкова положителна енергия заиграва около нас в синхрон със звуците на музиката. Прекрасно е. Когато пък имаме и публика, емоцията ни е пълна с удоволствие и радост. Умората от танците за нас е отмора, почивка след проблемите, които са съпътствали денят ни на работа. Формула за релакс, която работи, това е играенето на хоро. В танците има магия и това, че съхраняваме българските традиции, ни прави някак горди и щастливи.” Това ни написа Силвия Пълова.
От нас допълваме, че всяка година през месец май в Казанлък се провежда фолклорният фестивал "Тъпан бие хоро се вие" организиран от Народно читалище "Жар-2002" и Община Казанлък. Тази година за четвърти път самодейците от клуба на Силвия бяха сред участниците. На фестивала бяха 45 групи от различни краища на страната. Публика аплодира врачанските игроорци след изпълнението им на площад „Севтополис”, където играха над 1500 танцьори.