В някои от тези села повече от 40 години не е имало кино, каза кметът на общината Александър Александров:

"Лятото е времето, в което много млади хора си идват по нашите села и за тях ще е възможност за разнообразие. Заради пандемията през тази година културните фестивали и подобните изяви в нашата община, пък и в цяла България, са засегнати. Искаме да подпомогнем българското кино".

Първата прожекция ще е от 21 часа в село Дреновец и ще е на открито. Ще бъде представен филмът "Летовници". Специален гост ще е актьорът Любен Чаталов, каза кметът на Ружинци:

"Любен Чаталов е много популярен и много уважаван български актьор. Мисля, че ще се получи добър диалог с публиката преди и след първата прожекция. Прожекцията ще е на открито, за да предпазим хората от евентуално заразяване с COVID-19. Ще има възможност хората да наблюдават прожекциите от автомобилите си. Ще се предоставят и столове и пейки, но когото, както е удобно."

Утре от 17 часа в читалището в Ружинци ще бъде представен филмът "Легендата на Оз: Завръщането на Дороти", а от 21 часа на открито ще е филмът "Революция Х".

В четвъртък прожекциите ще са в село Бело поле. От 17 часа в салона на читалище "Искра - 2007" ще бъде представена детската анимация "Героите на Джунглата", а от 21 часа на открито ще е филмът "Дъвка за балончета". В петък от 17 часа в салона на читалище "Христо Ботев - 1926" в Дреновец ще може да се види детската анимация "Робинзон Крузо", а от 21 часа на открито ще е филмът "Съдилището".

Последният фестивален ден ще е в село Гюргич. В събота от 21 часа пред сградата на читалището ще бъде представен филмът "Завръщане".

Източник: Община Ружинци