Юношите младша на Чавдар 1957 (Бяла Слатина) поведоха в резултата с "гол от съблекалнята". Още в първата минута на двубоя Габриел Евлогиев се възползва от хаотичните действия в отбраната на домакините и с удар от непосредствена близост се разписа за 0:1. В 37-ата минута след поредното разбъркване пред вратата на "червено-черните" с добавка от малкия пеналт Алекс Крумов покачи на 0:2.

20-на минути след почивката Васил Петровски наказа груба грешка на централния защитник на белослатенчани Асен Бочев и върна за кратко домакините в мача - 1:2. Само няколко минути по-късно обаче с изстрел от движение от наказателното поле Алекс Крумов сложи точка на спора с второто си попадение в срещата, фиксирайки крайното 1:3.

По-обезпокояващо от неприятната домакинска загуба е, че момчетата на Иван Георгиев-Саки изглеждаха трагични на терена. През целия мач те не можаха да си подадат три последователни точни паса, камо ли да направят една смислена атака. Нещо повече: повечето от тях изглеждаха така, сякаш никога не са се събличали в час по физическо - липса на елементарна спортна култура и футболни умения, техническа и тактическа неграмотност, пълна безидейност и хаос в действията им.

Да не говорим за дисциплината, която беше под всякаква критика. На полувремето двама съотборници от разпасаната команда на домакините за малко не стигнаха до физическа саморазправа помежду си… А това е показателно, че в детско-юношеската школа на ОФК Локомотив (Мездра) не се работи добре - което, впрочем, е публична тайна.

"Младшата" на Локо (Мездра) игра в състав: Цветомир Николов, Георги Иванов, Славян Бойков, Цветомир Тодоров (41 мин. Веселин Цендов), Петър Петков, Ерик Тронков - кап. (65 мин. Любослав Валентинов), Милен Иванов (65 мин. Росен Иванов), Кристиян Кирилов, Васил Петровски, Росен Крумов, Кристиян Илиев (55 мин. Тони Христов).

В останалите две срещи от кръга се получиха следните резултати: Кариана (Ерден) - Ботев (Криводол) 5:3 и Ком (Берковица) - Първа атомна (Козлодуй) 1:1. U15 на ПОФК Ботев (Враца) по програма почиваше.

Начело в класирането в зоната са юношите на Чавдар 1957 (Бяла Слатина) с 4 точки, следвани от тези на Ботев (Враца) и на Кариaна (Ерден) с по 3 т., като врачани са с мач по-малко.

В следващия кръг "младшата" на Локо (Мездра) гостува на Първа атомна (Козлодуй). Двубоят е в петък, 6 октомври, от 16:00 часа