Точно такова заблуждаващо повикване направил два пъти Иванов, след като вечерта на 6 юли миналата година не му провървяло в хазартната зала в Мездра, ядосал се, излязъл да пуши и поискал от крупието на заведението номера на полицията.

Около 2:00 часа дежурният следовател в Районното управление на МВР в Мездра получил телефонно обаждане. Иванов се представил като "Мариян“, казал, че живее в "гръцкия" блок и че бил събуден от силния шум на лек автомобил, който правел "дрифт“ със спирачките на кръговото пред блока. Мъжът дал и данни за лицето, което според него управлявало въпросната кола.

Минути след това Иванов звъннал и на телефон 112 в Районен център - Монтана. Представил се като Владимир Иванов и казал, че се обажда от Мездра, за да съобщи за пътно-транспортно произшествие, станало на кръговото кръстовище и предоставил данните за катастрофиралата кола.

Пристигайки на мястото, посочено от Иванов, полицаите не открили нито автомобили, нито следи от удар или други лица, освен подателя на сигнала. При извършения обход на града служителите на реда установили посочената от Иванов кола, по която обаче нямало никакви следи от претърпяно пътно транспортно произшествие.

За тези злонамерени обаждания мездренинът ще мери килията в продължение на четири месеца. Присъдата му подлежи на обжалване и протест пред Врачанския окръжен съд.