В неделя ще се играят срещите от 30-ия, последен кръг на първенството по футбол в „Б” професионална група. Тимът на Локомотив (Мездра) гостува на дублиращия отбор на Литекс (Ловеч). Двубоят на стадиона в града на люляците е от 18.00 часа.

Преди този кръг мездренските „железничари” са на последното, 16-о място в класирането с актив от 20 точки, три по-малко от 15-ия в таблицата Септември (Симитли). Дубълът на Литекс е пети с 46 пункта, колкото има и четвъртият - Созопол.

Срещата в Ловеч ще пропусне централният защитник на „червено-черните” Евгени Тунтев, който получи контузия миналия кръг срещу Лудогорец II и бе заменен принудително още в самото начало на мача.

В разширения състав най-вероятно ще се завърнат двамата младежки национали Галин Минков и Манол Чапов. Те се прибират тази вечер от Франция, където България U21 взе участие в силния международен турнир „Тулон”. Двамата играха в последната среща на младите „лъвчета”, при загубата им с 1:3 от тима на Мали. Минков бе на терена през целия мач, а Чапов влезе в игра в 65-ата мин.

Двубоят Литекс II - Локо (Мездра) е поверен на главния рефер Иван Пенчев от Стара Загора. Негови асистенти ще са Георги Стамболджиев от Пловдив и Стефан Делчев от Хасково. Четвърти арбитър е Цанко Миндалов от гр. Стамболийски, съдийски наблюдател - Николай Нанев, а делегат на БФС - Иван Илчов, и двамата от София.